After Dark

After Dark
"Silence" 2013, Galleri Jules Julian
1/11

"After Dark" er en serie fotografier af øde og flade landskaber på Lolland-Falster. Værkerne er skabt til udstillingen Lys over Lolland på Reventlow-Museet Pederstrup - under temaet 'Spejlinger'.

Billederne læner sig motivisk op ad den romantiske landsskabstradition, men den digitale bearbejdning af billederne forvandler det nære og genkendelige landskab til en abstraktion, der i mødet med os på ny tager form. Billedernes maleriske kvalitet placerer værkerne et ubestemmeligt sted, fjernt fra både dokumentarisme og iscenesættelse.

Værkerne fremstår alle i mørke blå-sorte toner og bliver nogen gange så mørke, at man bliver I tvivl om de er virkelige eller skabt af vores egen forestillingsevne. Billedernes mystiske præg og dystre undertoner leder os ind i den dragende gråzone mellem erindring, fantasi og virkelighed - hvor alt er trygt og foruroligende på samme tid. Billederne genkalder fragmenter fra fortid og nutid og de øde landskabsmotivers dystre poesi forstærker følelsen i en sødmefyld blanding af længsel og melankoli.

De mørke blå-sorte farver stiller vores evne til at fokusere på prøve, når motiverne på engang både træder frem og forsvinder igen. Vi indfanges i et spil mellem nærvær og fravær, og i sidste ende mellem væren og ikke-væren.

Af cand. mag. i visuel kultur Marianne Sørensen

Source One Mind After Dark Transition Tumult Udsyn Rumlig 3 Rumlig 2 Rumlig 1 True Stories Mellemdækket Imellemtiden Album How will I ever know CV Kontakt