Tumult

Tumult
Installation, "Saccharose, hvem er du?", Sukkerfabrikken i Nykøbing F - roebånd og sukkerroer
2/11

Kunstprojektet "Saccharose, hvem er du?", er en del af Kunstfestivalen TUMULT, som fandt sted på Lolland, Falster og Sydsjælland i perioden d. 21. august til d. 24. oktober 2010.

Sukkerfabrikken i Nykøbing Falster ligger som en stor lukket verden midt i byen, synlig fra de fleste indfaldsveje med sine gigantiske bygningselementer. Den producerer størstedelen af det sukker som leveres til landets dagligvarebutikker og fødevareindustrien.

Sukker - saccaharose på latin - er nok klodens mest forførende spise og indgår verden over i det kulinariske køkken. At Lolland-Falster er hjemegn for Danmarks eneste to sukkerfabrikker har stor betydning for øerne.

Sukkerproduktionen har gennem generationer sat synligt præg på det flade landskab med enorme roemarker og fabriksanlæg. Under roekampagnen spredes lugten af produktionen over hele byen, ligesom roetransporternes tunge trafik præger dagligdagen.

Fabrikken er for de flestes vedkomende noget, man bare passerer forbi og ikke tillægger meget opmærksomhed. Men alle der bor og arbejder på Lolland eller Falster er på en eller anden måde relateret til produktionen og sådan har det været gennem generationer.

Som den centrale nervebane i fabriksanlægget lyssættes det lange roebånd i varme rødlig toner, og bliver samtidig det element, der samler det store fabriksanlægs virvar af bygning, siloer ledninger og skorstene. Store billboards på 3 udvalgte steder på fabrikkens område viser portrætter af en række af menneskene bag produktionen - som en kontrast til fabrikkens lukkede verden kigger de ud til den forbipasserende og løfter en flig af hvem Saccahrose er.

 

Source One Mind After Dark Transition Tumult Udsyn Rumlig 3 Rumlig 2 Rumlig 1 True Stories Mellemdækket Imellemtiden Album How will I ever know CV Kontakt